Ik moet beter luisteren

In ‘Ik moet beter luisteren’ staat Nele Bauwens voor het eerst alleen op het podium. Omdat dat een keer moet. Ze begeleidt zichzelf op haar Wurlitzer piano en brengt een eigenzinnige mix van ontroerende liedjes, sensuele chansons en felle bluesnummers. Eigen werk vooral, met hier en daar een vergeten Nederlandstalige parel.

Daartussen vertelt ze haar verhaal met een dosis rake teksten, grappige observaties en de nodige zelfspot. Het resultaat is een persoonlijke stijl die zoet en poëtisch, maar tegelijk aanstekelijk geestig is.

Voor ‘Ik moet beter luisteren’ laat Nele zich begeleiden door Randall Casaer en Wim Helsen. Ze behaalde met de voorstelling een plek in de finaleweek van het Leids Cabaret Festival 2013.

 

De tournee met 'Ik moet beter luisteren' werd afgerond in zomer 2016.

 

 

In ‘Ik moet beter luisteren’ zie je de echte Nele op het podium, met haar eigen verhalen, in haar eigen kracht. De liedjes komen vanzelf, of zo klinken ze toch, met Nele zelf achter de piano en als het wat wilder mag, op een beat- en samplebox. Dit is volbloed cabaret, goed verteld, geacteerd en gezongen. Van deze dame gaan we nog veel horen.
— De Standaard ★★★★