Over Nele

 

Wanneer ze vertelt hang je hopeloos aan haar lippen,
wanneer ze zingt kan je niet anders dan grijnzen van oor tot oor,
wanneer ze acteert gaat een nieuwe wereld open.

 

Nele Bauwens is afkomstig uit het Pajottenland. Op zeventienjarige leeftijd besloot ze definitief dat het daar te klein was. Ze trok naar Antwerpen voor een opleiding bij Studio Herman Teirlinck en is daar tot op de dag van vandaag blijven plakken. Neles eerste wapenfeit, het stuk 'De Alpenzusjes', maakte ze samen met Dahlia Pessemiers (en later ook met Luc De Vos). Toen ging alles pas écht van start.

De muzikale kriebel bleef jeuken en Nele nam deel aan heel wat projecten. Ze werd vaste zangeres bij de mamboband El Tattoo Del Tigre. Een jaar later bedacht ze samen met Lucas Van den Eynde en Tine Embrechts het Jukebox concept, een compilatie van 100 beste Nederlandstalige in het oor en oog springende nummers. Samen met Karlijn Sileghem en Tine Embrechts maakte ze ook deel uit van de meidengroep Hormonia. Hitjes zoals 'Kevin' en 'Gij zijt nen John' klinken u ongetwijfeld bekend in de oren.

Tegelijkertijd stond Nele ook op de planken als actrice. Ze speelde o.a. in de langspeelfilm 'Penalty' van Pieter Van Hees, de theaterstukken 'Ridders' door Luk Perceval en 'Mechelen' door Guy Dermul en de jeugdvoorstelling 'Vitavis'. Maar het is dankzij haar rollen in Zone Stad en Spoed dat Nele officieel Flanders’ Sweetheart werd.

In 2009 schreef Nele samen met Maaike Cafmeyer de muzikale theatercomedy 'Wat heeft u belet te komen'. Het was de eerste keer proeven van cabaret en dat smaakte naar meer ...

 
 
 

In 2014 ging Nele solo. In 'Ik moet beter luisteren' vertelt ze over haar turbulente liefdesleven aan de hand van rake teksten, grappige observaties en de nodige zelfspot. There’s no place like home, Nele laat haar Pajottenlandse roots (en tongval) veelvuldig aan bod komen. Tijdens de voorstelling begeleidt ze zichzelf op Wurlitzer piano. Het stuk bevat zowel eigen nummers als eigenzinnige interpretaties van all-time classics. Zoet en poëtisch, maar tegelijk aanstekelijk geestig.

En Nele zit niet stil. Sinds november 2017 bombardeert ze Vlaanderen met haar nieuwe voorstelling 'Wat een geluk'. Het wordt een buitengewoon persoonlijke show. Met dolkomische maar ook doodserieuze verhalen. En met hilarische en poëtische liedjes op piano.